На няколко пъти от парламентарната трибуна сме споделяли, че има теми,

...
На няколко пъти от парламентарната трибуна сме споделяли, че има теми,
Коментари Харесай

Карадайъ: Ние сме достойни и лоялни членове на НАТО и ЕС

На няколко пъти от парламентарната естрада сме споделяли, че има тематики, които са за партийно-политическа приложимост, само че има и тематики, по които колкото по-малко се приказва, толкоз е по-добре.

Тази тематика е една от тях. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ по време на дебатите във връзка решението на Народното събрание за даване на военна и военно-техническа помощ на Украйна.

Многократно сме подчертавали, че би трябвало да бъдем лоялни и почтени членове към съюзите, в които участваме – НАТО и Европейски Съюз. Естестествено като си отстояваме националните ползи, сподели още Карадайъ.

По тази тематика на 03.11.2022 година със 175 гласа за от общо 225 Народното събрание взе решение, което се споделя: „ Министерски съвет в период до един месец да внесе в Народно събрание план на решение за даване на военна и военно-техническа помощ за Украйна, съобразно българските благоприятни условия и гарантирайки сигурността и отбраната на популацията. “, напомни водачът на Движението.

Експертите от българската войска са се подготвили и са показали на кабинета нужната информация, МС е внесъл своето проекторешение според т. 1 от взетото решение на 3 ноември. Тук в Народно събрание остава да бъдем поредни и да утвърдим предлагането от Министерски съвет и да продължим да вървим напред, съобщи Мустафа Карадайъ.

Апелът ми е да не използваме тази тематика за тесни партийно-политически ползи, прикани той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР